Зародження повітової преси на Придесенні (1917-1920 pp.) - Боровик, A. (Сiверянський літопис, 1999)
У цій статті автор не ставить своїм завданням висвітлити детально історію чи зміст повітових видань Чернігівщини, а лише робить спробу з’ясувати їх кількість та час заснування, виділити типові особливості змісту цих газет.