Козацькі втрати Чигиринського походу 1678 року - Кривошея, B. (Сiверянський літопис, 1999)
Другий чигиринський похід 1678 р. став першим у житті багатьох козаків. Саме з
цього походу розпочали службу майбутній сотник волинський Петро Демиденко, майбутній
значковий товариш Чернігівського полку Мартин Остапенко, Іван Бідний-Подобайло.
Разом з тим похід був для багатьох його учасників останнім у житті.
Втрати козацького війська у чигиринському поході 1678 р. не знайшли відображення
у науковій літературі. Так, В. Заруба відзначає, що "у росіян загинуло 3291 (з полоненими
і тими, хто пропав безвісти) і поранено 5431 чол. Про втрати в армії Самойловича даних
немає, але вони також були значними і скоріше всього адекватними російським".