Умовно патогенні інфекції: як їм протидіяти - Багнюк, В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Завдяки розвитку біологічної і медичної науки
більшість інфекційних хвороб, через які у минулі сто
ліття гинули мільйони людей, подолано. Проте части
на давно відомих інфекцій і тих, що з’явилися недав
но, продовжують завдавати великої шкоди здоров’ю
населення. Сьогодні особливого значення набули пер
систуючі в організмах умовно патогенні (опортуніс
тичні) агенти, для боротьби з якими у наш техноген
ний час необхідно виробити іншу тактику. Саме ця
проблема розглядається у пропонованій статті. Due to biological and medical science development the
most infectious diseases causing death of million people
in the past centuries have been conquered. However some
old and recent infections continue causing damage to
population health. Nowadays persisting conditional
pathogenic (opportunistic) agents have become of major
importance. A new policy should be developed to fight
these agents in our man caused age. This problem is re
viewed in the article.