Вшанування пам’яті Миколи Гордійчука - Сікорська, І. (Народна творчість та етнографія, 1999)
У травні 1999 року Миколі Максимовичу Гордійчуку — видатному українському музикознавцеві, музично-громадському діячу, доктору мистецтвознавства, професору, заслуженому діячу мистецтв України, лауреату премії ім. М.В. Лисенка виповнилося б 80 років від дня народження. Перу Миколи Максимовича належать понад 500 наукових праць, серед яких численні монографії, брошури, статті. Він досліджував життя і творчість композиторів класиків: М.В. Лисенка, М.Д. Леонтовича, М. Калачевського і ін. М. Гордійчук створив власну школу музикознавців-україністів. Під його керівництвом 48 науковців стали докторами та кандидатами наук. З нагоди 80-річчя від дня народження М.М. Гордійчука в рамках програми "Вшановуємо ветеранів" у Будинку творчості композиторів "Ворзель" відбулися наукові читання "Музична культура і час".