Дослідження про Київський музей народного мистецтва - Велігоцька, Н. (Народна творчість та етнографія, 2003)
Рецензується збірник, публікація якого завершує ряд заходів щодо відзначення 100-річчя першого в Києві Міського музею старожитностей і мистецтв, який потім неодноразово змінював свою назву та, нарешті, розділився на три самостійні установи: Національний музей історії України, Національний художній музей і Державний музей українського народного декоративного мистецтва. Виконуючи сьогодні специфічні завдання, ці музеї мають спільне походження. У них експонуються частини колекції, зібраної фундаторами. До створення цього збірника причетні як відомі вчені, так і наукова молодь. Збірник містить 38 авторів із провідних науково-дослідних закладів Києва, Львова, Трускавця, Івано-Франківська, Калуги. Незаперечною цінністю видання є те, що воно підносить вивчення декоративної галузі мистецтва, найбільш складної та недостатньо дослідженої, на якісно новий науковий і теоретичний рівень.