Листи О. Рахманової до П. Стебницького - Гаврилова, C. (Сiверянський літопис, 1999)
Пропоновані увазі читачів журналу шість листів О. О. Рахманової до
П. Я. Стебницького зберігаються у відділі рукописів ЦНБ ім. Вернадського.
Упорядник має мету не тільки ознайомити широкий загал з цікавими
документами часу, але сподівається, що публікація викличе потребу
поділитися відомостями, які стосуються згадуваних в листах людей і подій, що
допоможе в подальшій дослідницькій роботі по вивченню культури та побуту
дворянських садиб Північного Лівобережжя.