Літературна спадщина Віри Богданівської-Попової - Ходарченко, К. (Сiверянський літопис, 1999)
У Сосницькому краєзнавчому музеї знаходиться чудове двотомне видання книги Віри Богданівської “Очерки, статьи и отрывки” (Санкт-Петербург: Типография В. Киршбаума, - 1898). Віра Євстафіївна Богданівська - одна з найосвіченіших жінок Російської імперії, доктор хімічних наук, авторка першого підручника з хімії. Проте мало хто знає, що вона була ще і чудовою письменницею, і що саме чернігівські чудові краєвиди надихали її на літературну діяльність.