До 70-річчя від дня народження В. Наулка - Скрипник, Г. (Народна творчість та етнографія, 2003)
Всеволод Наулка належить до славетної когорти вчених, добре знаних не лише в українській, але й європейській етнології. Наукова діяльність цього авторитетного дослідника тісно пов'язана з Інститутом мистецтвознавства, фольклористики та етнології, звідки власне й розпочав торувати він свій шлях у високу науку. Хоча спектр наукових зацікавлень В. Наулка надзвичайно широкий, проте пріоритетним напрямком його наукової праці впродовж всього життя залишається етнічна демографія та етнічні процеси. Власне бачення перспектив етнічного розвитку України, в цілому і українства, як цілісної етнічної спільноти, зокрема, він виклав у численних публікаціях. У золоту осінь свого життя Всеволод Наулко входить сповнений надій і сміливих творчих задумів. То ж, хай щастить йому на наукові здобутки в царині української етнології!