Земляки відзначають дні пам'яті Павла Чубинського - Синява, С. (Народна творчість та етнографія, 2004)
Цього року виповнюється 165 літ від дня народження та 120 — від смерті автора Національного й віднедавна Державного Гімну України Павла Платоновича Чубинського. Серед ряду заходів, проведених із цієї нагоди, варто відзначити два, що відбулись на батьківщині Великого Українця — в м. Борисполі. 27 січня в місцевому ліцеї "Дизайн-освіта" імені Павла Чубинського відкрито музей велетня української культури. Іншою подією стало проведення в Борисполі ІІ-ї Всеукраїнської науково-практичної конференції "Павло Чубинський і сучасність. Проблеми інтерпретації творчої спадщини". Чубинський повертається до свого народу, до кожного з нас. Чубинський — не минуле, він — майбутнє справжньої, глибинної України.