Фундатор вітчизняної школи комп’ютерної лінгвістики та лінгвістичних технологій (до 75-річчя академіка НАН України В.А. Широкова) - Заїка, Н.М.; Надутенко, М.В.; Шевченко, І.В.; Шевченко, Л.Л.; Ющенко, С.С. (Вісник НАН України, 2023)
28 серпня 2023 р. виповнюється 75 років видатному українському вченому,
фундатору вітчизняної наукової школи в галузі комп’ютерної лінгвістики
та лінгвістичних технологій, лауреату Державної премії України в галузі
науки і техніки (1985), премії імені О.О. Потебні НАН України (2021), засновнику і незмінному директору (з 1991) Українського мовно-інформаційного фонду НАН України, доктору технічних наук (1999), академіку НАН
України (2012) Володимиру Анатолійовичу Широкову. August 28, 2023 marks the 75th anniversary of the outstanding Ukrainian scientist, the founder of the national scientific
school in the field of computer linguistics and linguistic technologies, laureate of the State Prize of Ukraine in the
field of science and technology (1985), the Potebnya Prize of the NAS of Ukraine (2021), founder and permanent director
(since 1991) of the Ukrainian Lingua-Information Foundation of the NAS of Ukraine, doctor of engineering sciences
(1999), academician of the NAS of Ukraine (2012) Volodymyr A. Shyrokov.