Молодіжні вектори української мрії - Курочкін, О. (Народна творчість та етнологія, 2012)
Об’єктом дослідження є студентська молодь як активна соціокультурна група сучасного українського суспільства. У статті аналізуються побутуючі в середовищі студентів-гуманітаріїв погляди, судження, думки, які пов’язані з узагальнюючим етноментальним концептом «українська мрія». Для активації творчого потенціалу респондентів і з метою порівняння використовується широковживане поняття «американська мрія» /American dream/. The object of study is the students as an active socio-cultural group of modern Ukrainian society. The article analyzes the ideas, opinions, and reflections occurring amidst the students-humanitarians and referring the generalizing ethno-mental concept of the Ukrainian Dream. In order to activate the creative capabilities of respondents and to compare the terms the author takes advantage of the American Dream concept.