Обереги в практиці обживання сучасного міського житла (на матеріалах одеських квартир) - Чебан, О. (Народна творчість та етнологія, 2012)
Стаття присвячена дослідженню семантики внутрішнього простору міського житла, одним із проявів якої є наявність оберегів. Автор розглядає різновиди житлових оберегів, зокрема ті, що функціонують у приватному просторі сучасних мешканців мегаполісу (на прикладі одеситів), подає структурний розподіл видів оберегів, які побутують у сучасних повсякденних практиках обживання домівки. This article is about the semiotics of the inner space of an urban abode. One of the abode semiotic manifestations is the amulets available there. The author considers a variety of abode amulets and amulets functioning in a personal space of megapolis modern inhabitants (exemplified by Odessa residents). The researcher presents a structural variety of amulets prevailing in modern everyday practices of abode arrangement.