Із зали засідань Президії НАН України (23 серпня 2023 р.) (Вісник НАН України, 2023)
На засіданні Президії НАН України 12 липня 2023 р. року розглядалися такі питання: збереження і розвиток
державності України
в умовах війни та миру
(доповідач — академік
НАН України С.І. Пирожков); Україна в епіцентрі
цивілізаційного зіткнення:
євразійський/рашистський
виклик (доповідач — член-
кореспондент НАН України
Л.Д. Якубова).