Етнографічний образ сучасної Гуцульщини - Бідношия, Ю.; Бондаренко, Г.; Буйських, Ю.; Васянович, О.; Величко, Т.; Маховська, С.; Таран, О.; Чаплик, К. (Народна творчість та етнологія, 2012)
У статті узагальнено результати комплексного фольклорно-етнографічного дослідження сіл Верховинського району Івано-Франківської області; проаналізовано сучасний стан етнокультурної спадщини гуцулів та визначено чинники її трансформації. The article sums up the results of complex folkloric ethnographical research on the villages of the Verkhovyna District of the Ivano-Frankivsk Region. There is an analysis of the Hutsul ethnographic heritage’s modern state and an ascertainment of its transformational factors.