Особливості розвитку ковальського ремесла в містах і селах Сумщини (друга половина ХІХ – початок ХХІ ст.) - Литвинчук, Н. (Народна творчість та етнологія, 2012)
У статті досліджено стан ковальської справи в містах і селах Сумщини періоду другої половини ХІХ – початку ХХІ ст. Розглянуто особливості технологічного процесу й асортимент готової продукції ковальства. Окрему увагу приділено вивченню проблеми репрезентації ковальського ремесла в експозиціях регіональних музеїв. The article analyzes the condition of blacksmith’s work in the Sumshchyna urban and rural areas in the second half of the XIXth – the early XXIst centuries. There is an examination of the peculiarities of a workflow and a range of finished commodities of blacksmithing. A special attention is paid to the study of blacksmithing representation in the expositions of the regional museums.