Українці Башкортостану: погляд у минуле - Таран, О. (Народна творчість та етнологія, 2012)
Рецензується монографія: Українці Башкирії : у 2 т. Т. І. Дослідження і документи / [гол. ред. Г. Скрипник, наук. ред. В. Бабенко; відп. ред. Д. Чернієнко; упоряд. : Ю. Сіренко, І. Чернієнко, Л. Єфремова, М. Пилипак]. - К. : ІМФЕ НАН України ; Уфа, 2011. - 492 с.
"Українці Башкирії" -- результат плідної науково-дослідної експедиційної роботи українських учених, які працювали у складних умовах воєнного часу на теренах Башкортостану у вересні 1941 -- березні 1943 років.