Формування колекції неполив’яних кахель Полтавщини у фондовій збірці Національного музею народної архітектури та побуту України - Назаренко, Л. (Народна творчість та етнологія, 2015)
Фондова збірка неполив’яних кахель Полтавщини Національного музею народної архітектури та побуту України, а також експедиційні матеріали дають уявлення про типи й види кахель кінця ХVІІ – ХХ ст., що їх використовували для облицювання печей у цьому регіоні. Загалом музейна колекція нараховує 257 одиниць збереження та є вагомим внеском у загальну музейну й культурну спадщину України. Фондовое собрание терракотовых изразцов Полтавщины Национального музея народной архитектуры и быта Украины, а также экспедиционные материалы дают представление о типах и видах изразцов конца ХVII – ХХ вв., которые использовались для отделки печей в этом регионе. Полная музейная коллекция насчитывает 257 единиц хранения и является весомым вкладом в общее музейное и культурное наследие Украины. The fund collection of Poltavshchynа unglazed tile from the National Museum of Folk Architecture and Folkways of Ukraine, as well as the expeditionary materials, gives an idea of types and kinds of the late ХVIIth–ХХth сenturies tile which used for the tiling of the stoves in this region. Altogether the museum collection numbers 257 units of storage and is an important contribution to the general museum and cultural heritage of Ukraine.