Дослідження традиційного вбрання українців Поділля (історіографічний аспект) - Іваневич, Л. (Народна творчість та етнологія, 2015)
Статтю присвячено аналізу відомих і маловідомих праць для висвітлення сучасного стану дослідження традиційного вбрання українців Поділля. У ній подано класифікацію, характеристику та наукову оцінку літературних джерел кінця ХХ – початку ХХІ ст., у яких викладено матеріал щодо характерних особливостей крою, оздоблення, носіння та поєднання в комплекси складових компонентів подільського народного костюма. Статья посвящена анализу известных и малоизвестных работ с целью отображения современного состояния исследования традиционной одежды украинцев Подолья. В ней подается классификация, характеристика и научная оценка литературных источников конца ХХ – начала ХХІ века, в которых изложен материал о характерных особенностях кроя, украшения, ношения и соединения в комплексы составляющих компонентов подольского народного костюма. The article deals with analyzing both famous and little-known works to enlighten the modern state of studying the traditional attire of the Podillia Ukrainians. The authoress gives a classification, description, and scientific evaluation of the literary sources of the late ХXth – early ХХІst centuries, which are dedicated to the materials about the peculiarities of cutting, embellishing, wearing, and combining of the components of the Podillia folk costume.