Тенденції розвитку народознавства у Львівському університеті в другій половині XVII – на початку XX століття - Тарнавський, Р. (Народна творчість та етнологія, 2015)
У статті йдеться про розвиток народознавчої (етнологічної, зокрема етнографічної, фольклористичної та антропологічної) проблематики у Львівському національному університеті імені Івана Франка від створення навчального закладу до організації в його структурі першої кафедри етнології (1910). Розглянуто як народознавчі дослідження викладачів Університету, так і лекційні курси народознавчого спрямування. В статье речь идет о развитии народоведческой (этнологической, включая этнографическую, фольклористической и антропологической) проблематики во Львовском национальном университете имени Івана Франко от создания учебного заведения до организации в его структуре первой кафедры этнологии (1910). Рассмотрены как народоведческие исследования преподавателей Университета, так и лекционные курсы народоведческого направления. The article deals with the development of ethnological (incl. ethnographical, folkloristic, and anthropological) issues at the Ivan Franko Lviv National University from the establishment of the educational institution to the organization of the first Department of Ethnology in its structure (1910). The author characterizes both the ethnological studies of the University’s lecturers and the courses in the ethnological area.