Яскравий представник харківської математичної школи (до 90-річчя від дня народження члена-кореспондента НАН України Й. В. Островського) - Ільїнський, О.І. (Вісник НАН України, 2024)
6 квітня виповнилося б 90 років видатному математику, фахівцю в галузі теорії функцій та її застосувань у теорії ймовірностей, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки (1992), доктору фізико-математичних наук (1965), члену-кореспонденту НАН України (1978) Йосипу Володимировичу Островському. On April 6 the famous mathematician, specialist in the field of function theory and its applications in probability theory, laureate of the State Prize of Ukraine in the field of science and technology (1992), Doctor of Physical and Mathematical Sciences (1966), corresponding member of the National Academy of Sciences of Ukraine (1978) Iossif V. Ostrovskii would have turned 90 years old.