Павло Васильович Харламов — засновник Донецької школи механіки (до 100-річчя від дня народження) - Зуєв, О.Л.; Кононов, Ю.М.; Щербак, В.Ф. (Вісник НАН України, 2024)
25 червня 2024 р. виповнюється 100 років від дня народження видатного вченого у галузі аналітичної механіки, засновника Донецької школи аналітичної механіки, заслуженого діяча науки УРСР (1983), лауреата премії імені М.М. Крилова НАН України (2001), доктора фізико-математичних наук (1964), професора, члена-кореспондента НАН України (1965) Павла Васильовича Харламова. June 25, 2024 marks the 100th anniversary of Pavlo Kharlamov, a prominent scientist in the field of analytical mechanics, founder of the Donetsk School of Analytical Mechanics, Honored Worker of Science of the Ukrainian SSR (1983), laureate of the Krylov Prize of the National Academy of Sciences of Ukraine (2001), Doctor of Physical and Mathematical Sciences (1964), Professor, Corresponding Member of the National Academy of Sciences of Ukraine (1965).