Національна академія наук України: підсумки діяльності за 2023 рік та основні завдання наступного періоду (сесія Загальних зборів НАН України 24 квітня 2024 р.) (Вісник НАН України, 2024)
24 квітня 2024 року відбулася сесія Загальних зборів Національної академії наук України, присвячена підсумкам діяльності НАН України у 2023 році та перспективам розвитку на найближче майбутнє. Учасники сесії заслухали й обговорили звітну доповідь президента НАН України академіка НАН України А.Г. Загороднього, в якій було наведено найвагоміші результати фундаментальних і прикладних досліджень Академії з широкого спектра галузей наукових знань і практичних застосувань. Під час заходу відбулася урочиста церемонія вручення Золотої медалі імені В.І. Вернадського Національної академії наук України, премій імені видатних учених НАН України та премії НАН України «За популяризацію науки».