«Мамай-фест» як ритуал у просторі сучасного міста - Боса, Л.; Журавльова, А.; Перегінчук, Т. (Народна творчість та етнологія, 2015)
Улітку 2015 року в м. Дніпродзержинську відбувся Всеукраїнський історико-культурологічний фестиваль "Мамай-фест" (з ключовим позивним "Мамай єднає Україну"), присвячений захисникам України. Найвиразнішою ознакою "Мамай-фесту" стало глибоке усвідомлення значущості та дієвості українських історичних символів в особливий, тривожний та критичний для країни час.