Солярна символіка в дерев’яній лиштві Чернігівського Подолу - Ярова, А. (Народна творчість та етнологія, 2015)
У статті досліджено солярну символіку, що присутня в дерев’яних лиштвах будинків Чернігівського Подолу, а також її функції та смислове навантаження. В статье исследованы солярная символика, которая присутствует в деревянных наличниках домов Черниговского Подола, а также ее функции и смысловая нагрузка. The article examines the solar symbols, that are present on the Chernihiv Podil wooden casing, as well as their functions and meaning.