75-річчя члена-кореспондента НАН України І. О. Луніної (Вісник НАН України, 2024)
Доктор економічних наук (2002), професор (2004), заслужений діяч науки і техніки України (2004), член-кореспондент НАН України (2021) Інна Олександрівна Луніна є відомою дослідницею проблем публічних фінансів. Її наукові інтереси пов’язані з вирішенням проблеми системної модернізації публічних фінансів у частині забезпечення довгострокової платоспроможності держави, створення цілісної концепції ефективного функціонування багаторівневих бюджетних систем, підвищення відповідальності органів влади різних рівнів за надання бюджетних послуг та соціально-економічний розвиток регіонів, трансформації податкової системи з метою формування ресурсів для повоєнного відродження України та реалізації макроекономічної політики зростання.