"Найголовніша формула успіху — знання, як поводитися з людьми" (до 100-річчя від дня народження академіка НАН України М.П. Щербака) - Артеменко, Г.В.; Пономаренко, О.М.; Степанюк, Л.М. (Вісник НАН України, 2024)
16 вересня цього року наукова громадськість відзначає 100-річчя від дня народження видатного українського вченого-геолога, фахівця в галузі стратиграфії, ізотопної геохронології, геохімії, геології та петрології докембрію, лауреата Державної премії УРСР (1981) та Державної премії України в галузі науки і техніки (1998), заслуженого діяча науки і техніки України (1995), академіка-секретаря Відділення геології, геохімії і геофізики АН УРСР (1976—1983), директора Інституту геохімії, мінералогії та рудоутворення ім. М.П. Семененка НАН України (1977—2008), доктора геолого-мінералогічних наук (1972), професора (1988), академіка НАН України (1979) Миколи Петровича Щербака. On September 16 this year, the scientific community celebrates the 100th anniversary of the birth of the outstanding Ukrainian geologist, specialist in stratigraphy, isotope geochronology, geochemistry, geology and petrology of the Precambrian, Laureate of the State Prize of the Ukrainian SSR (1981) and the State Prize of Ukraine in Science and Technology (1998), Honored Worker of Science and Technology of Ukraine (1995), Academician-Secretary of the Department of Geology, Geochemistry and Geophysics of the Academy of Sciences of Ukrainian SSR (1976—1983), Director of the Semenenko Institute of Geochemistry, Mineralogy and Ore Formation, Doctor of Geological and Mineralogical Sciences (1972), Professor (1988), Academician of the National Academy of Sciences of Ukraine (1979) Mykola P. Shcherbak.