Видатний вчений-механік, засновник наукової школи з теорії коливань неконсервативних механічних систем (до 95-річчя академіка НАН України В. В. Матвєєва) - Харченко, В.В.; Чирков, О.Ю.; Деркач, О.Л. (Вісник НАН України, 2024)
10 листопада 2024 р. виповнюється 95 років видатному українському вченому в галузі механіки твердого деформівного тіла та коливань механічних систем, заслуженому діячеві науки УРСР (1982), лауреату Державної премії СРСР в галузі науки і техніки (1982), лауреату премій імені О.М. Динника (1985) та імені Г.С. Писаренка (2008) НАН України, доктору фізико-математичних наук (1976), професору (1982), академіку НАН України (2006) Валентину Володимировичу Матвєєву. November 10, 2024 marks the 95th anniversary of the outstanding Ukrainian scientist in the field of solid mechanics and oscillations of mechanical systems, Honored Scientist of the Ukrainian SSR (1982), laureate of the USSR State Prize in Science and Technology (1982), laureate of the O.M. Dynnyk (1985) and G.S. Pysarenko (2008) awards of the National Academy of Sciences of Ukraine, Doctor of Physical and Mathematical Sciences (1976), Professor (1982), Academician of the National Academy of Sciences of Ukraine (2006) Valentin V. Matveev.