Напівпровідникові квантові точки: дослідження та застосування (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 23 жовтня 2024 р.) - Джаган, В.М. (Вісник НАН України, 2024)
У доповіді наведено результати проведених в Інституті фізики напівпровідників імені В.Є. Лашкарьова НАН України фундаментальних досліджень, спрямованих на синтез і вивчення властивостей квантових наноструктур, зокрема напівпровідникових квантових точок. Окрему увагу приділено реалізації значного потенціалу практичного застосування таких квантових наноструктур у сучасних нанотехнологіях та в оптоелектроніці. The report presents the results of fundamental research conducted at the V. Lashkaryov Institute of Semiconductor Physics of the National Academy of Sciences of Ukraine which are aimed at synthesizing and studying the properties of quantum nanostructures, in particular semiconductor quantum dots. Special attention is paid to the realization of the significant potential of practical application of such quantum nanostructures in modern nanotechnologies and optoelectronics.