Медична хімія у створенні та впровадженні в клінічну практику селективних мішень-орієнтованих лікарських засобів (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 18 вересня 2024 р.) - Ларіонов, В.Б. (Вісник НАН України, 2024)
У доповіді наведено деякі найважливіші результати актуальних досліджень вчених Фізико-хімічного інституту ім. О.В. Богатського НАН України зі створення мішень-орієнтованих лікарських засобів. Запропоновані підходи та отримані результати є перспективними для цілеспрямованого пошуку й розроблення нових ефективних лікарських засобів, зокрема з використанням концепції полімодальності реалізації фармакологічного ефекту через рецептор-орієнтовані та рецептор-селективні механізми. The report presents some of the most important results of current research by scientists of the O.V. Bogatsky Physico- Chemical Institute of the National Academy of Sciences of Ukra ine on the development of targeted drugs. The proposed approaches and the obtained results are promising for the targeted search and development of new effective drugs, in particular, using the concept of polymodality of pharmacological effect realization through receptor-oriented and receptor- selective mechanisms.