Вивчення традиційного житла Чернігівщини наприкінці XVIII – у першій половині ХХ століття - Ярова, А. (Народна творчість та етнологія, 2016)
У статті розкрито стан дослідження народного житла Чернігівщини вченими й громадськими діячами кінця XVIII – першої половини ХХ ст. Відтворено історію та конструктивні особливості традиційного житла Чернігівщини зазначеного періоду. В статье раскрыто состояние исследования народного жилища Черниговщины учеными и общественными деятелями конца XVIII – первой половины ХХ вв. Отображены история и конструктивные особенности традиционного жилища Черниговщины указанного периода. The article examines the state of studying the Chernihivshchyna folk abode by historians, ethnographers, and public figures of the late XVIIIth to the early to mid-XXth centuries, who reconstructed the history and design features of Chernihivshchyna traditional dwelling of the period under consideration.