Леопольд Іванович Ященко (Народна творчість та етнологія, 2016)
Інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України глибоко сумує з приводу смерті нашого колишнього співробітника, багаторічного автора журналу "Народна творчість та етнографія", етномузиколога, композитора, засновника й художнього керівника хору "Гомін", лауреата Національної премії Україна імені Тараса Шевченка (1993) Леопольда Івановича Ященка. Дирекція та співробітники ІМФЕ, редакція журналу висловлюють глибокі співчуття рідним і близьким покійного, колегам, друзям, учням і всім, хто знав і любив цю непересічну людину. Світла йому пам'ять!