Українці Туркестану в 1917–1924 роках у документах Центрального державного архіву республіки Узбекистан - Сергійчук, В. (Народна творчість та етнологія, 2016)
У статті йдеться про національне відродження українців Туркестану після Лютневої революції 1917 року, про спроби більшовицької влади, яка там утверджувалася, узяти під свій контроль цей процес, а також про намагання тамтешніх переселенців з України відкрити власні школи, робітничі клуби й організувати театральні колективи. В статье речь идет о национальном возрождении украинцев Туркестана после Февральской революции 1917 года, о попытках большевистской власти, которая там утверждалась, взять под свой контроль этот процесс, а также о стремлении местных переселенцев из Украины открыть собственные школы, рабочие клубы и организовать театральные коллективы. The article deals with the national revival of the Turkestan Ukrainians after the February 1917 Revolution, the attempts of the Bolshevik authorities being consolidating there to take over control of the revival’s process, as well as with the efforts of the Ukrainians of those places to set up their own schools, workers’ clubs and to organize theatrical groups.