Ретроспективний погляд на промислову, науково-технологічну та інноваційну політику Байдена і Трампа: уроки для України - Попович, З.О. (Вісник НАН України, 2024)
У статті простежено розвиток промислової інноваційної політики Сполучених Штатів Америки починаючи з 2020 р. і по теперішній час. Проаналізовано передумови для можливого змінення цієї політики після вступу на посаду нового президента США в січні 2025 р. Особливу увагу приділено перспективним напрямам співробітництва та досвіду, який можна використати для формування науково-технічної, інноваційної та промислової політики України. The article traces the development of the industrial innovation policy of the United States of America from 2020 to the present. The prerequisites for a possible change in this policy after the new US President takes office in January 2025 are analyzed. Particular attention is paid to promising areas of cooperation and experience that can be used to shape Ukraine’s science, technology, innovation and industrial policy.