Розвиток наукового співробітництва ІМФЕ ім. М. Т. Рильського НАН України з болгарськими вченими - Вахніна, Л.; Огієнко, І. (Народна творчість та етнологія, 2016)
Наукова співпраця Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України з болгарськими науковцями має давні традиції, які успішно продовжуються і в наш час у формі виконання спільних проектів, участі в наукових конференціях, публікаціях українських фольклористів та етнологів в Болгарії та болгарських в Україні. Упродовж 17-25 квітня 2016 року відбулася робоча поїздка до Болгарії з метою реалізації спільного українсько-болгарського проекту "Конструювання ідентичності в контексті пан'європейської мобільності (українці — в Болгарії, болгари — в Україні)" (керівник від Болгарії — професор Петро Христов, від України — академік Ганна Скрипник). Новий розвиток наукового співробітництва НАН України з БАН засвідчив і візит до Києва президента БАН акад. Стефана Воденичарова (5-8 червня 2016 р.), у рамках якого було підписано нові угоди та обговорено спільні наукові проекти.