Топоніміка сіл Северинівка, Хатки, Голубівка на Вінниччині та їхніх околиць - Зайцева, О. (Народна творчість та етнологія, 2016)
У статті проаналізовано топоніміку сіл Северинівка, Голубівка та Хатки Вінницької області. Зокрема, розглянуто мікротопоніми, гідроніми, ойконіми, залучено історичні джерела та приклади з усної народної творчості для аналізу походження кожного з них. Звернено увагу на семантичне наповнення топонімів досліджуваних сіл та їхніх околиць. В статье проанализирована топонимика сел Севериновка, Голубовка и Хатки Винницкой области. В частности, рассмотрены микротопонимы, гидронимы, ойконимы, использованы исторические источники и примеры из устного народного творчества для анализа происхождения каждого из них. Кроме того, обращено внимание на семантическое наполнение топонимов исследуемых сел и их окрестностей. The article deals with analyzing the toponyms of the villages of Severynivka, Holubivka, and Khatky (Vinnytsia Region). Particularly, there is a study of microtoponyms, hydronyms, and oikonyms. Historical sources and folkloric samples are attracted to the investigation of the origins of each of them as well. In addition, attention is paid to the semantic content of toponyms of the villages and their outskirts under consideration.