Весільне печиво: традиційне обдарування та нові практики частування - Бех, К. (Народна творчість та етнологія, 2016)
У статті проаналізовано використання традиційного обрядового печива, простежено трансформації обдарування й частування випічкою гостей, репрезентовано нові тенденції та форми весільного почастунку. В статье проанализировано употребление традиционного обрядового печенья, прослежены трансформации одаривания и потчевания выпечкой гостей, представлены новые тенденции и формы свадебного угощения. The article analyses the usage of traditional ritual pastry and retraces the transformations of gift-presenting and regaling guests with those baked goods; it also submits new trends and forms of bridal entertainment.