Невідома спадщина репресованого дослідника: стаття Якова Риженка «Українські скрині» - Сауляк, Б. (Народна творчість та етнологія, 2016)
Вступне слово автора до статті Якова Риженка «Українські скрині», яка є оригінальним етнографічним дослідженням, де розглянуто історію, технологію виготовлення скринь, приділено увагу їхньому місцю в житті українського селянства.