Сучасний «імпорт» ідентичностей серед помаків у Болгарії - Хінкова, С. (Народна творчість та етнологія, 2016)
У статті розглянуто сучасні зовнішні чинники і процеси, що впливають на релігійну та етнічну ідентичність помаків-болгар мусульманського віросповідання, які проживають у Родопах. В статье рассматриваются внешние факторы и процессы, влияющие на религиозную и этническую идентичность помаков-болгар мусульманского вероисповедания, проживающих в Родопах. The paper examines modern external factors and processes that influence the religious and ethnical identities of Pomaks – the Muslim confessional minority of the Bulgarians residing among the Rhodope Mountains.