Прояви локальності в позаакадемічній реконструкції української традиційної культури - Долгочуб, В.; Петрова, Н. (Народна творчість та етнологія, 2016)
Ця стаття присвячена тому, як люди, що не мають академічного чи професійного стосунку до вивчення та збереження традиційної культури, реконструюють різні аспекти української етнокультурної спадщини. Увагу насамперед зосереджено на тому, як у цих практиках реконструкції проявляється локальна специфіка етнічної культури. Данная статья посвящена тому, как люди, которые не имеют академического или профессионального отношения к изучению и сохранению традиционной культуры, реконструируют разнообразные аспекты украинского этнокультурного наследия. Внимание в первую очередь обращено на то, как в этих практиках реконструкции проявляется локальная специфика этнической культуры. The article deals with how the people not pertaining to academic or professional spheres, who are engaged in studying and preserving traditional culture, reconstruct different aspects of Ukrainian ethno-cultural heritage. The authors primarily focus on how the local specificity of ethnic culture becomes apparent in these reconstruction practices.