Традиційний одяг околичної шляхти Північно-Східної Житомирщини кінця ХІХ – початку ХХ століття (за матеріалами села Бехи Коростенського району Житомирської області) - Бех, М. (Народна творчість та етнологія, 2016)
У статті, підготовленій на основі польових матеріалів автора, представлено традиційні комплекси чоловічого й жіночого вбрання с. Бехи Коростенського району Житомирської області. Описано основні способи виготовлення та оздоблення одягу й взуття. Виявлено зміни у традиційному костюмі місцевого населення та проаналізовано чинники, які вплинули на способи та вибір матеріалу при виготовленні одягу й взуття. В статье, подготовленной на основе полевых материалов автора, представлены традиционные комплексы мужской и женской одежды с. Бэхи Коростенского района Житомирской области. Описаны основные методы изготовления и отделки одежды и обуви. Выявлены изменения в традиционном костюме местного населения и проанализированы факторы, которые повлияли на способы и выбор материала при изготовлении одежды и обуви. The article, being based on the author's field materials, offers the traditional complexes of male and female attire in the village of Bekhy. The author describes the main methods of making and adorning garments and footgear. It has also revealed changes in the conventional costume of the local population and analyzed factors, which influenced manners and choice of fabrics while producing clothes and footwear.