Національна ідентичність крізь призму імагології - Дєдуш, О. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У статті здійснено спробу дослідити та проаналізувати зв’язки національної ідентичності з імагологією як наукою про образи. Розглянуто вплив імагології на дослідження етносу та нації в етнологічній науці. В статье сделана попытка исследовать и проанализировать связи национальной идентичности с имагологией как наукой об образах. Рассмотрено влияние имагологии на исследования этноса и нации в этнологической науке. The article is an attempt to research and analyze a connection between national identity and the imagology as a science about images. An impact of imagology on the investigation of ethnos and nation in ethnology is considered.