Усна народна творчість – важливе джерело вивчення сімейного побуту населення Слобожанщини - Борисенко, В. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У статті розглянуто питання вивчення джерельної бази для розуміння процесів, що відбувалися на території Слобожанщини протягом ХХ ст. У полі зору авторки – малі жанри фольклору, новотвори, які відображали помітні зміни в побуті селян і міщан під впливом радянізації суспільства. В статье рассматривается важный вопрос изучения источниковедческой базы с целью понимания процессов, которые происходили на территории Слобожанщины на протяжении ХХ в. В поле зрения автора – малые жанры фольклора, которые создавлись населением региона и отображали бытовые изменения под влиянием советизации общества. The article considers the significant issue of studying historiography to understand the processes which took place on the territory of Slobozhanshchyna during the 20th century. The attention is focused on small genres of folklore and coinage, which provide insight into noticeable changes in peasants’ and city dwellers’ modes of life affected by Sovietization of society.