На лірницьких могилках… (роздуми зі Всеукраїнського семінару-практикуму з наукової реконструкції традиційної культури) - Хай, М. (Народна творчість та етнологія, 2017)
Стан збереженості й дослідженості українського лірництва як одного з найфеноменальніших виявів нашої культури і духовності на сьогодні вимагає значно ретельнішої та сумліннішої уваги з боку громадськості, істориків культури та фахівців-кобзарознавців. Під час Всеукраїнського семінару-практикуму з науково-виконавської реконструкції традиційної культури, який відбувся в Чернігові 21 листопада 2016 року автор статті виступив зі "Словом про стан збереженості й дослідженості репертуару лірника Аврама Гребеня".