Вывучэнне жывёлагадоўлі беларусаў у сярэдзіне ХІХ – на пачатку ХХІ стагоддзя - Каспяровіч, Г. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У артыкуле аналізуюцца этналагічныя публікацыі сярэдзіны ХІХ – пачатку ХХІ ст. па традыцыях жывёлагадоўлі беларусаў, вылучаныя этапы развіцця навуковай думкі па праблеме, акрэслены новыя напрамкі ў вывучэнні жывёлагадоўлі. В статье анализируются этнологические публикации середины ХІХ – начала ХХІ в. о традиціях животноводства белорусов, выделены этапы развития научной мысли по проблеме, очерчены новые направления в изучении животноводства. The article analyses the ethnological publications of the mid-19th – early 21st centuries on the traditions of cattle breeding in Belarus, describes the stages of the scientific thought development on this issue, shows the modern tendencies in studying cattle breeding.