Шевченкознавчі праці Юрія Ступака - П’ятаченко, С. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У статті розглянуто доробок сумського вченого Юрія Ступака, у якому особливе місце посідає дослідження творчої спадщини Тараса Шевченка в широкому історико-літературному контексті, а також аналіз її фольклорного, педагогічного та краєзнавчого аспектів. Окрему увагу науковець приділив малярській спадщині Т. Шевченка. В статье рассмотрено наследие сумского ученого Юрия Ступака, в котором особое место занимает исследование творчества Тараса Шевченко в широком историко-литературном контексте, а также анализ его фольклорного, педагогического и краеведческого аспектов. Особое внимание ученый уделил малярному наследию Т. Шевченко. The article examines the work of a Sumy scholar Yuriy Stupak, in which a particular place is occupied by his studies of the creative heritage of Taras Shevchenko in a wide historical and literary context, as well as considers this legacy’s folkloric, educational and local history aspects. A separate attention is paid by the scholar to T. Shevchenko’s pictorial heritage.