Про затоплені села в польській етнології - Коваль-Фучило, І. (Народна творчість та етнологія, 2017)
Рецензія: Godyń M. Opowieść o utraconej wsi Maniowy. Studium z antropologii pamięci / Maria Godyń. – Kraków : Polska Akademia Umiejętności, 2015. – 168 s. – (Monografie Komisji Etnograficznej, t. 1). Review: Godyń M. Opowieść o utraconej wsi Maniowy. Studium z antropologii pamięci / Maria Godyń. – Kraków : Polska Akademia Umiejętności, 2015. – 168 pp. – (Monografie Komisji Etnograficznej, v. 1).