Традиції Зелених свят і обряд встановлення Віхи на Переяславщині: минуле і сучасність - Фігурний, Ю.; Шкіра, М.; Шкіра, Л. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У статті розглянуто традиції святкування Зелених свят і обряду встановлення віхи на Переяславщині. Проаналізовано етнографічні джерела та матеріали власних досліджень і встановлено важливість збереження й дальшого розвитку українських етнокультурних традицій. В статье рассмотрено традиции празднования Зеленых праздников (Троицы) и обряда установления вехи на Переяславщине. Проанализированы этнографические источники и материалы собственных исследований, а также установлена важность сохранения и дальнейшего развития украинских этнокультурных традиций. The article studies traditions of observing the Green Week and the rite of erecting the vikha (ritual stake) on Pereyaslavshchyna. It also analyses ethnographic sources and materials of the author's research, as well as ascertains the significance of preserving and further developing Ukrainian ethno-cultural traditions.