Давньоукраїнське свято Семена Стовпника в традиційній звичаєво-обрядовій культурі - Стішова, Н. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У статті висвітлено традиційні звичаї та обряди давньоукраїнського свята Семена Стовпника як явища духовної культури, відображеного в календарних святах осіннього циклу. В статье освещены традиционные обычаи и обряды древнеукраинского праздника Семена Столпника как явления духовной культуры, отраженного в календарных праздниках осеннего цикла. The article enlightens conventional customs and rites of the long-standing Ukrainian feast of St. Simeon Stylites as a spiritual culture’s phenomenon mirrored in the calendar holidays of the autumnal cycle.