Діяльність Інституту етнографічних досліджень Угорської академії наук (до 50-ліття заснування) - Мушкетик, Л. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У статті показано сучасний стан і наукову діяльність Інституту етнографічних досліджень Центру гуманітарних наук Угорської академії наук, який цьогоріч святкує своє 50-ліття. Описано його структуру та етапи розвою, головні напрями, наукові досягнення на терені етнографії і фольклористики, основні публікації, серед яких – синтетичні багатотомні видання, монографічні серії тощо. З’ясовано внесок окремих учених, названо резонансні конференції, міжнародні проекти, зокрема, у межах співробітництва з ІМФЕ ім. М. Т. Рильського НАН України. В статье показано современное состояние и научную деятельность Института этнографических исследований Центра гуманитарных наук Венгерской академии наук, который в этом году празднует свое 50-летие. Описано его структуру и этапы развития, главные направления, научные достижения в области этнографии и фольклористики, основные публикации, в их числе синтетические многотомные издания, монографические серии и др. Выяснено вклад отдельных ученых, названо резонансные конференции, международные проекты, в частности, в рамках сотрудничества с ИИФЭ им. М. Ф. Рыльского НАН Украины. The article shows the current condition and research activities of the Institute of Ethnographic Research of the Centre for Human Sciences of the Hungarian Academy of Sciences, which this year celebrates its 50th anniversary. There is a description of its structure and stages of development, as well as principal trends, research achievements in the field of ethnography and folklore studies, major publications, among which are synthetic multi-volume editions, monographic series, etc. There has been ascertained the contribution of individual scholars and shown resonant conferences, international projects, particularly within the framework of cooperation with the Rylskyi Institute of Art Studies, Folkloristics and Ethnology of the National Academy of Science of Ukraine.