Этнакультурная спадчына беларускага народа ў сучаснай культуры беларусаў - Каспяровіч, Г. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У артыкуле характарызуецца дзейнасць Цэнтра даследванняў беларускай культуры, мовы і літаратуры НАН Беларусі па вывучэнні этнакультурнай спадчыны беларускага народа, акрэсліваюцца асноўныя накірункі фундаментальных і прыкладных праблем ў галіне культуры, акцэнтуецца ўвага на ўзаемасувязях і навуковым супрацоўніцтве з Інстытутам мастацтвазнаўства, фалькларыстыкі і этналогіі імя М. Т. Рыльскага НАН Украіны. В статье характеризуется деятельность Центра исследований белорусской культуры, языка и литературы НАН Беларуси по изучению этнокультурного наследия белорусского народа, очерчиваются основные направления разработки фундаментальных и прикладных проблем в области культуры, акцентируется внимание на взаимосвязях и научном сотрудничестве с Институтом искусствоведения, фольклористики и этнологии им. М. Ф. Рыльского НАН Украины. The article displays an outline of research into the ethno-cultural heritage of the Belarusians carried out by the Centre of Research into the Belarusian Culture, Language and Literature of the Belarusian National Academy of Sciences, characterizes major trends of investigating fundamental and applied issues in the sphere of culture, and accentuates the interrelations and scientific cooperation with the M. Rylskyi Institute of Art Studies, Folkloristics and Ethnology of the National Academy of Sciences of Ukraine.